Duikmedisch begeleider B1/2 (DMB)

Doel

Het doel van de opleiding is dat de kandidaat op een verantwoorde wijze wordt opgeleid om in geval van nood een duikongeval te herkennen en de juiste acties neemt om eerste hulp te verlenen. De deelnemer is na het volgen van de opleiding vakbekwaam in het uitvoeren van de taken als Duikmedisch Begeleider binnen een duikteam.

Duur

  • De initiële opleiding DMB B1 duurt 1dag.
  • De initiële opleiding DMB B2 duurt 4 dagen.
  • Herhaling DMB B1 duurt 1 dag.
  • Herhaling DMB B2 duurt 1 dag.
  • Het examen vindt de dag, aansluitend aan de initiële opleiding of herhaling plaats.

Het is ook mogelijk om, in overleg, de opleiding in deeltijd te volgen. De opleiding bestaat dan uit een aantal aaneengesloten lesavonden met het examen er na.

Lesmateriaal

De opleiding is inclusief het lesmateriaal. Voor aanvang van de opleiding ontvangt u van ons een digitale “sleutel” welke toegang geeft tot een digitale leeromgeving. De theorielessen zijn hiermee 24/7 toegankelijk en kunnen in eigen tijd worden gevolgd op een eigen laptop, iPad of telefoon.
Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op het theorie examen is de memotrainer ontwikkeld. De memotrainer is zo ingesteld dat u regelmatig een aantal vragen krijgt.
De vragen zijn beschikbaar zodra u de leerstof van een bepaald onderwerp tot u heeft genomen. Bent u toe aan uw tweejaarlijkse herhaling DMB, dan is onze digitale leeromgeving uitermate geschikt om u voor te bereiden op het theorie examen.

Abonnement DMB-B1/B2 herhaling

Nieuw is de mogelijkheid een abonnement te nemen op het continue scholingstraject Duikmedisch Begeleider. Na de initiële certificering DMB (B1 of B2) kunt u een abonnement afsluiten met de volgende voordelen:

  • 2 jaar toegang tot de digitale leeromgeving (DLO).
  • Onbeperkt toegang tot de theorie- en/of praktijklessen van de initiële opleidingen als toehoorder. Aanmelden is hiervoor verplicht, uiterlijk 1 week vooraf. Er geldt een maximum van 10 toehoorders.
  • Automatische herinnering 6 weken voorafgaand aan de hercertificering.
  • De opleidingsdag DMB B1 of B2 herhaling.
  • Faciliteren van de hercertificering op de examendag incl. lunch/koffie/thee/fruit.

 

Het aanmelden van de hercertificering bij de CI blijft de verantwoordelijkheid van de cursist.
BC-opleidingen ondersteunt hierbij desgewenst.

Certificering

Het examen door de certificerende instantie (CI) vindt plaats op de dag direct na de opleiding. Na het met goed gevolg afleggen van het examen krijgt u via de CI een certificaat. De kosten voor het examen worden door de CI bepaald en separaat gefactureerd.

Opleidingskosten

Voor een actuele opgave van de opleidingskosten verzoeken wij u contact op te nemen met info@bc-opleidingen.nl.

Planning

Klik hier voor de actuele planning.

Inschrijving

Voor inschrijving klik dan hier.