Diver Medic Technician (DMT)

Vanaf het najaar biedt BC-opleidingen als enige beroepsduikopleider in Nederland de opleiding Diver Medic Technician (DMT) initieel en herhaling aan. DMT is een door IMCA erkende certificatie en geeft bevoegdheid voor internationale, offshore duikopdrachten waar gewerkt wordt volgens IMCA richtlijnen. Het certificaat geeft geen bevoegdheid op Nederlands grondgebied. Deze opleiding is volledig Engelstalig. 

Combinatie met DMB-B2

Om zowel internationaal als in Nederland bevoegd Duikmedisch begeleider te zijn bieden wij de combinatie DMT en DMB-B2 aan. Want met het volgen van de opleiding DMT initieel doe je automatisch de benodigde kennis en vaardigheden op voor DMB-B2. Als je beide certificaten wilt ontvangen doe je gelijktijdig examen DMT én DMB-B2.

De Diver Medic

Bij offshore duikwerkzaamheden waar volgens IMCA voorschriften gewerkt wordt is het een vereiste dat een Diver Medic deel uitmaakt van het duikteam. Deze persoon duikt niet en is niet de supervisor. Zijn functie bestaat uit geavanceerde eerste hulp en noodbehandelingen toedienen aan de gewonde of onwel geworden duiker. Bij offshore werkzaamheden is een duikerarts niet direct ter plaatse. Daarom is de Diver Medic de eerste persoon die de gewonde duiker assisteert en op afstand met de duikerarts communiceert om de benodigde behandeling toe te passen onder de verantwoording van een duikerarts op afstand.   

Na de opleiding DMT ben je getraind in:

 • Eerste hulp en noodbehandelingen verlenen en de aanwijzingen van een arts uitvoeren in afwachting van professionele medische hulp;
 • begrijpelijk met een arts communiceren via telefoon, radio of fax;
 • op de hoogte zijn van duikprocedures en de werking van de decompressiekamer;
 • de supervisor assisteren bij decompressieprocedures en hem adviseren wanneer er medische hulp ingeroepen moet worden;
 • op aanwijzing van een duikerarts diverse medische procedures uitvoeren, zoals hechten, infuus zetten en behandelen verwondingen door gevaarlijke zeedieren.

Inschrijven

Schrijf je direct in door een email te sturen naar info@bc-opleidingen.nl onder vermelding van je naam, telefoonnummer en de initiële of herhalingsopleiding die je wilt volgen. Of bel 0228-722 420. 

Toelatingseisen

 • Je bent in het bezit van een door IMCA erkend offshore duikcertificaat, zoals een door IMCA erkende Life Support Technician (LST), duikploegleider of duikarbeid;
 • Je bent in het bezit van een geldige duikmedische keuring, om in staat te zijn onder druk een decompressiekamer binnen te gaan;

Investering

Initiële opleiding

27 september – 8 oktober 2021
€1450,- ex. BTW
Inclusief: examen DMT
Exclusief:

 • Lesboek: Diver Medical Technician: Care of the injured diver (2018), Ronald Ellerman, ISBN 978172498394 (lesboek zelf aanschaffen).
  H
  et lesboek wordt ondersteund met lesmateriaal in de online leeromgeving.
 • Lespakket met oefenmaterialen (circa €100,- kosten worden momenteel nog berekend).

Bevoegdheid Duikmedisch begeleider

DMB-B1:   duikarbeid in de categorie A1 en A2
DMB-B2:   duikarbeid in de categorie A3 t/m B4
DMT:         internationale, offshore duikarbeid uitgevoerd onder IMCA regelgeving

Extra

Neem een abonnement op de herhalingsopleiding DMB-B1, DMB-B2 en/of DMT