Diver Medic Technician (DMT)

Vanaf het najaar biedt BC-opleidingen als enige beroepsduikopleider in Nederland de opleiding Diver Medic Technician (DMT) initieel en herhaling aan. DMT is een door IMCA erkende certificatie en geeft bevoegdheid voor internationale, offshore duikopdrachten waar gewerkt wordt volgens IMCA richtlijnen. Het certificaat geeft geen bevoegdheid op Nederlands grondgebied.

Combinatie met DMB-B2

Om zowel internationaal als in Nederland bevoegd Duikmedisch begeleider te zijn bieden wij de combinatie DMT en DMB-B2 aan. Want met het volgen van de opleiding DMT initieel doe je automatisch de benodigde kennis en vaardigheden op voor DMB-B2. Als je beide certificaten wilt ontvangen doe je gelijktijdig examen DMT én DMB-B2.

De Diver Medic

Bij offshore duikwerkzaamheden waar volgens IMCA voorschriften gewerkt wordt is het een vereiste dat een Diver Medic deel uitmaakt van het duikteam. Deze persoon duikt niet en is niet de supervisor. Zijn functie bestaat uit geavanceerde eerste hulp en noodbehandelingen toedienen aan de gewonde of onwel geworden duiker. Bij offshore werkzaamheden is een duikerarts niet direct ter plaatse. Daarom is de Diver Medic de eerste persoon die de gewonde duiker assisteert en op afstand met de duikerarts communiceert om de benodigde behandeling toe te passen onder de verantwoording van een duikerarts op afstand.   

Na de opleiding DMT ben je getraind in:

  • Eerste hulp en noodbehandelingen verlenen en de aanwijzingen van een arts uitvoeren in afwachting van professionele medische hulp;
  • begrijpelijk met een arts communiceren via telefoon, radio of fax;
  • op de hoogte zijn van duikprocedures en de werking van de decompressiekamer;
  • de supervisor assisteren bij decompressieprocedures en hem adviseren wanneer er medische hulp ingeroepen moet worden;
  • op aanwijzing van een duikerarts diverse medische procedures uitvoeren, zoals hechten, infuus zetten en behandelen verwondingen door gevaarlijke zeedieren.

Aanmelden

Heb je interesse of wil je nu alvast aanmelden voor de opleiding DMT initieel of herhaling in het najaar? Stuur dan een email naar info@bc-opleidingen.nl met je naam en telefoonnummer en meld je vrijblijvend aan voor DMT initieel of herhaling. Zodra de startdata voor DMT bekend zijn krijg je van ons persoonlijk bericht.

Bevoegdheid Duikmedisch begeleider

DMB-B1:   duikarbeid in de categorie A1 en A2
DMB-B2:   duikarbeid in de categorie A3 t/m B4
DMT:         internationale, offshore duikarbeid uitgevoerd onder IMCA regelgeving

Extra

Neem een abonnement op de herhalingsopleiding DMB-B1, DMB-B2 en/of DMT