Diver Medic Technician

ENGLISH

   

Diver Medic Technician (DMT) is een door IMCA erkende, internationale opleiding om adequate medische hulp bij duikongevallen op afgelegen locaties te verlenen. In de opleiding train je levensreddende procedures in kritische situaties, waar medisch personeel niet in korte tijd ter plaatse is. De nadruk ligt op de professionele communicatie met een duikerarts op afstand en het uitvoeren van de aanwijzingen van de duikerarts, in afwachting van medische hulpdiensten. Naast de gebruikelijke duikmedische vaardigheden van DMB-B2 leer je de basisbeginselen van hechten, infuus aanleggen, injecteren, katheteriseren, bloedingen stoppen, ledematen immobiliseren, behandeling in de decompressiekamer en de patiënt klaar maken voor veilig vervoer. 

BC-opleidingen is door IMCA erkend als opleider voor de opleiding DMT. 

  

 

Certificaat

Onshore DMT getuigschrift

Een onshore DMT getuigschrift wordt uitgereikt aan kandidaten die aan de algemene cursusvereisten voldoen, maar niet gecertificeerd zijn in een door IMCA erkend offshore duikcertificaat. Bijvoorbeeld voor sportduikers of duikinstructeurs die vaak in afgelegen gebieden duiken of brandweerduikers die hun duikmedische kennis willen verbreden.

Offshore DMT certificaat

Het offshore DMT certificaat is een door IMCA erkend certificaat. Dit certificaat geeft bevoegdheid voor internationale, offshore duikopdrachten waar gewerkt wordt volgens IMCA richtlijnen. Het offshore DMT certificaat wordt uitgereikt aan kandidaten die in het bezit zijn van een door IMCA erkend offshore duikcertificaat. Bekijk de lijst met erkende IMCA kwalificaties onderaan de pagina. 

 • Algemene cursusvereisten: iedere deelnemer is in het bezit van een geldige duikmedische verklaring, om een decompressiekamer onder druk te mogen betreden.
 • Nederlands grondgebied: beide certificaten geven geen bevoegdheden op Nederlands grondgebied. Binnen de Nederlandse wet moet je een BIG-registratie hebben om voorbehouden handelingen (zoals hechten en injecteren) zelfstandig uit te voeren.

 

De opleiding

De opleiding wordt gegeven door ervaren medische professionals, waaronder SWOD gecertificeerde duikerartsen. De opleiding bestaat uit (online) theoretische modules en intensieve praktische training in het medisch trainingslokaal en de decompressietank. Om de praktijktraining zo realistisch mogelijk te maken, gebruiken we tijdens de opleiding moderne trainingshulpmiddelen en een duikmedische set conform DMAC 015.

→  Opleidingsagenda  

→  Combi met DMB B2 

Investering

Initiële opleiding
 • Online zelfstudie en studie uit boek: ca. 60 uur
 • Praktijkopleiding: 8 dagen, inclusief examen.
 • Kosten: €1.640,- ex. BTW
  Inclusief: examen DMT
  Exclusief:
  • Lesboek: Diver Medical Technician: Care of the injured diver (2018), Ronald Ellerman, ISBN 978172498394 (lesboek zelf aanschaffen).
   Het lesboek wordt ondersteund met een syllabus en lesmateriaal in de online leeromgeving.
  • Lespakket met oefenmaterialen €47,50 (samengesteld door BC-opleidingen).
Herhalingsopleiding
 • Online zelfstudie en studie uit boek: ca. 30 uur
 • Praktijkopleiding: 4 dagen, inclusief examen.
 • Kosten: €820,- ex. BTW
  Inclusief: examen DMT
  Exclusief:
  • Lesboek: Diver Medical Technician: Care of the injured diver (2018), Ronald Ellerman, ISBN 978172498394 (lesboek zelf aanschaffen).
   Het lesboek wordt ondersteund met een syllabus en lesmateriaal in de online leeromgeving.
  • Lespakket met oefenmaterialen €47,50 (samengesteld door BC-opleidingen).

   

Downloads