Onderwaterlassen

Vanuit een gedeelde ambitie om het opleidingstraject tot onderwaterlasser nieuw leven in te blazen, introduceerden BC-opleidingen en het Lasinstituut dit jaar een nieuwe venture; Hyperbaric Welding Center. Met de gecombineerde expertise van ons beider organisaties, zijn wij in staat een gedegen en gestroomlijnd traject op te tuigen en hopen we een gat te dichten in het huidige Nederlandse (en Europese) opleidingsaanbod.

De Opleiding

Met het Hyperbaric Welding Center richten we ons hoofdzakelijk op de volgende diensten:

  • Opleiden van onderwaterlassers vanuit verschillende uitgangsposities en op diverse niveaus
  • Organiseren van las-technische certificeringen (lasserskwalificaties) onder zowel Europese- als Amerikaanse normering
  • Organiseren van verlengingsdagen t.b.v. de geldigheid van lasserskwalificaties

Het leeuwendeel van de opleiding, vindt plaats op het opleidingscentrum van BCO te Enkhuizen. Gelegen aan de waterkant is hier met de verschillende bassins aanwezig in het pand voldoende gelegenheid om zowel in- als buiten een volledig gecontroleerde omgeving de fijne kneepjes van het vak te leren.

Onder het Vaandel van DNV is het Lasinstituut gemachtigd om zelfstandig op te treden als zijnde beoordelaar en examinator, en helpen we organisaties met het behalen en verlengen certificaten op bedrijfs- en persoonsniveau (LK & LMK). Dit onder zowel de Europese als Amerikaanse normering, en naast Enkhuizen en de locaties van het Lasinstituut bieden wij ook gelegenheid voor training en certificering op locatie of bij de klant in-company. Ook doorgewinterde onderwaterlassers of overige belangstellenden zijn dus van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Open Dag

We heten jullie graag welkom op onze open dag op 15 september. Meld je aan via deze link of stuur voor meer informatie een mailtje naar info@hwc.eu