Onderwaterlassen

Vanuit een gedeelde ambitie om het opleidingstraject tot onderwaterlasser nieuw leven in te blazen, introduceerden BC-opleidingen en het Lasinstituut dit jaar een nieuwe venture; Hyperbaric Welding Center. Met de gecombineerde expertise van ons beider organisaties, zijn wij in staat een gedegen en gestroomlijnd traject op te tuigen en hopen we een gat te dichten in het huidige Nederlandse (en Europese) opleidingsaanbod.

De Opleiding

Met het Hyperbaric Welding Center richten we ons hoofdzakelijk op de volgende diensten:

  • Opleiden van onderwaterlassers vanuit verschillende uitgangsposities en op diverse niveaus
  • Organiseren van las-technische certificeringen (lasserskwalificaties) onder zowel Europese- als Amerikaanse normering
  • Organiseren van verlengingsdagen t.b.v. de geldigheid van lasserskwalificaties

Faciliteiten

Het grootste gedeelte van de opleiding, vindt plaats op het opleidingscentrum van BCO te Enkhuizen. BC-opleidingen is direct gelegen aan het markermeer en heeft zowel inpandig als buiten diverse duiklocaties. Het opwerken van onderwaterlassers zal in eerste instantie in het (3mtr) binnen bassin gebeuren waarna de mogelijkheid is om in het buiten bassin verder te gaan.

Op het buitenterrein heeft BC-opleidingen een duikput van 21 meter diep, met een beweegbare vloer zodat iedere gewenste diepte mogelijk is.

DNV certificatie-instelling voor ISO/IEC 17024

Onder het Vaandel van DNV is het Lasinstituut gemachtigd om zelfstandig op te treden als zijnde beoordelaar en examinator, en helpen we organisaties met het behalen en verlengen certificaten op bedrijfs- en persoonsniveau (LK & LMK). Dit onder zowel de Europese als Amerikaanse normering, en naast Enkhuizen en de locaties van het Lasinstituut bieden wij ook gelegenheid voor training en certificering op locatie of bij de klant in-company. Ook doorgewinterde onderwaterlassers of overige belangstellenden zijn dus van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Inschrijven voor de onderwaterlasopleiding of info over prijzen:

Inschrijvingen en informatie over prijzen vindt u op Hyperbaric welding center

Open Dag

We heten je graag welkom op onze open dag op 6 september. Meld je aan door te mailen naar info@hwc.eu of info@bc-opleidingen.nl